Blog 1:

Milaan

Met in onze koffers allerlei lekkere Nederlandse hapjes zoals frikandellen, stroopwafels, boterhammenworst en hagelslag vlogen wij vorige week vrijdag naar Milaan. Nu hoor ik jullie al denken, waarom in godsnaam zoveel Nederlandse dingen meenemen als je naar HET land van de delicatessen gaat? Het zusje van Larissa studeert momenteel in Milaan en na een aantal maanden pizza, pasta en risotto eten verlang je dus echt naar een Nederlandse frikandel met mayo en curry.

Milaan is de modehoofdstad van Italie (dit vonden wij natuurlijk erg vervelend), dus shoppen behoorde absoluut tot een van de dingen die we moesten doen tijdens ons tripje.
De Galleria is bij uitstek de mooiste plek in Milaan om te winkelen. Verschillende grote namen hebben een winkel in deze prachtige overdekte winkelstraat. De Galleria heeft een marmeren ingelegde mozaiekvloer en een grote glazen dakkoepel zorgt voor een bijzondere lichtinval.

De hotspot van Milaan is natuurlijk de Duomo. De dom van Milaan behoort tot een van de grootste kathedralen in de wereld. Natuurlijk prachtig om foto’s te maken als je voor de Duomo staat, maar wij besloten om de dom te beklimmen en vervolgens een heuze fotoshoot te houden bovenop de dom. Bepakt en bezakt met een statief en een professionele camera liepen we naar boven om beloond te worden met een adembenemend uitzicht. Na 1 uur foto’s maken werden we gewaarschuwd door een bewaker dat we ons statief niet mochten gebruiken en moesten we weg. 

Milaan

Let's talk about food baby..
Iets wat absoluut centraal stond tijdens ons tripje in Milaan was natuurlijk; ETEN. Overal waar je liep kwamen de heerlijke Italiaanse geuren je tegemoet. Iets wat wij helemaal niet erg vinden aangezien wij toch al 24/7 bezig zijn met eten en tegenwoordig zelfs over eten dromen. Ja wij dromen over eten, wij dromen over stinkende camemberts, heerlijke pasta’s, verse sushi en zelfs over warme broodjes.. En we komen er eerlijk voor uit. #we’readdictedtofood

Even terug naar het eten in Milaan. Al snel kwamen wij tot de ontdekking dat de gerechten die ze serveren in de restaurants eigenlijk helemaal niet moeilijk zijn. Italianen houden van pure smaken en simpele ingrediënten. Ik denk dat dat ook wel een enorme kracht is van de Italiaanse keuken. Niet te veel poespas, lekkere gerechten met weinig maar juist wel heel erge uitgesproken smaken. Via Tripadvisor kwamen wij terecht bij Portobello, een super schattig typisch Italiaans restaurantje in een buitenwijk van Milaan. In dit gezellige restaurantje kregen we een heerlijke pasta all'arrabbiata, spaghetti met een pittige tomatensaus. De enige ingrediënten die hier in zaten waren; tomaten, knoflook, chilipeper, oregano en pecorino. Less = more, de pasta was verrukkelijk!

Een van onze absolute 'food' hoogtepunten tijdens ons tripje in Milaan was het eten bij het restaurant Sapori Solari. Een restaurant die hoog op onze to-do list stond. Bij Sapori Solari kan je diverse authentieke Italiaanse lekkernijen eten, ze zijn gespecialiseerd in vleeswaren en kazen. Vonden wij natuurlijk erg vervelend.. Vanaf het moment dat je binnenkomt in dit geweldige restaurant krijg je zin om van je eten te genieten. Wij kozen het proeverij menu, waarbij je 4 planken met diverse exclusieve vlees- en kaassoorten krijgt. Per plank krijg je een uitgebreide uitleg van de gastheer over de heerlijke Italiaanse delicatessen. De liefde van de eigenaren en werknemers voor het vak en voor de authentieke producten proef je overal in door. 

Na een aantal heerlijke streekproducten te hebben geproefd, besloten we onze zoektocht naar een lekkere piadina te beginnen. Een piadina of hoe ze het in Italie noemen een piadine, is Italiaans platbrood waar je diverse toppings op kan doen. Wij verkopen dit product zelf ook in onze foodtruck dus waren erg benieuwd hoe hij in Italie proeft. Op de variant die wij in Milaan hebben geproefd zat oa een soort ricotta mozzarella smeerkaas, parmaham en rucola. Erg lekker!

In onze vlog die jullie hier boven kunnen zien, leggen wij stap voor stap uit hoe jij zelf een Italiaanse Piadina kan maken!
Hieronder nogmaals de ingrediënten en de uitleg:

Piadina met parmaham, tapenade, mozzarella en rucola
Voor 4 personen

Piadina                                       
- 270 gram bloem                          
- 80 ml water                                
- 2 el olijfolie
- snufje zout 
- Rucola 

Stap 1: Meng 65 ml water met 250 gram bloem en 2 el olijfolie. Voeg een snufje zout toe en kneed het deeg tot een grote bal. Mocht het deeg te vast zijn voeg dan 15 ml water extra toe. 
Stap 2: Laat het deeg 30 minuten rusten in een afgesloten kom.
Stap 3: Verdeel het deeg in 4 stukken.
Stap 4: Sprenkel 20 gram bloem over de tafel en leg een stuk deeg hier op.
Stap 5: Rol het deeg uit tot een mooi formaat. 
Stap 6: Zet een pan met wat olijfolie op het vuur en leg de piadina hier rustig in.
Stap 7: Bak de piadina ongeveer 3 minuten aan elke kant. Let goed op dat hij niet verbrand. 
Stap 8: Smeer wat tapenade op de piadina en leg wat plakjes mozzarella op de tapenade, laat de mozzarella vervolgens een beetje smelten.
Stap 9: Haal de piadina uit de pan. Leg er een beetje rucola op en sprenkel wat olijfolie over de piadina.

Tapenade 
- half potje zongedroogde tomaten 
- 70 gram olijven 
- 2 el parmezaanse kaas 
- 2 el olijfolie (je kan eventueel ook de olie van de zongedroogde tomaten pakken)
- snufje zout

Stap 1: Stop alle ingrediënten in een blender en mix alles goed door elkaar.
Stap 2: Proef of de tapenade goed op smaak is en voeg eventueel wat zout/peper toe.

In onze vlog hebben wij de Italiaanse Piadina gemaakt met parmaham en tapenade, maar je kan natuurlijk eindeloos combineren met dit heerlijke gerecht. Zo kan je een variant maken met gerookte zalm, kappertjes, citroen olie en rucola maar ook een vega variant met heerlijke mozzarella, groene pesto en zoete tomaatjes!
Benieuwd naar meer? Hou dan goed onze website/facebook in de gaten!

Arrivederci!

de pittige dames op uw evenement?

neem contact op