Een goede stevige clubsandwich, wie lust dat nou niet? Wij houden er in ieder geval heel erg van. Maar om nou een clubsandwich te bereiden in een foodtruck en vervolgens netjes te serveren op een festival waar mensen graag iets makkelijks uit de hand eten, dat leek ons niet heel erg verstandig.. Dit heeft ons geïnspireerd om de ingrediënten van een clubsandwich in een wrap te stoppen en een eigen twist er aan te geven.
Afgelopen zomer was de Chicken-Bacon wrap onze signature dish. Het maakt echt totaal niet uit waar wij stonden. Of het nou een foodtruck festival, hardstyle festival of een dance event was, iedereen was gek op de Chicken-Bacon wrap. Overigens moeten wij altijd wel een klein beetje lachen om de verschillende manieren hoe mensen wrap uitspreken(vrap,wrep,vrep), maar dat terzijde..
Wat maakt de wrap nou zo lekker? Wij denken dat de combinatie van de kip met bacon en gebakken uitjes zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Daarnaast is de kip lekker warm en zorgt de cayunmayonaise voor een lekkere bite!
Op de welbekende clubsandwich kan je vaak mayonaise vinden, maarja wij heten niet voor niets Pittige Dames dus een beetje pit mag je wel terug vinden in de wrap. Wij maken onze Chicken-Bacon wrap met cayun-mayonaise. Niet te pittig maar het zorgt wel voor een lekkere smaak.
Wij houden allebei heel erg van pittig eten maar dat geldt niet voor iedereen. Mocht je de wrap toch even net iets pittiger willen maken dan kan je een beetje sriracha saus over de kip doen. Let wel op, niet te veel.. Deze saus kan je bij de toko halen of gewoon bij de supermarkt!
In het filmpje die jullie hier boven kunnen zien, leggen wij uit hoe je zelf de heerlijke Chicken-Bacon wrap kan maken!
Hieronder nogmaals de ingrediënten en de uitleg:
Chicken-Bacon wrap
Voor 4 personen
- 4 tortilla wraps
- ca. 400 gram kipdijfilet
- 100 gram ontbijtspek/bacon
- komkommer
- gebakken uitjes
- sla
- peper/zout
- knoflookpoeder/paprikapoeder
- olijfolie
- cayunkruiden
- mayonaise
Stap 1: Meng de mayonaise met twee eetlepels cayunkruiden
Stap 2: Marineer de kip met wat peper zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en olijfolie
Stap 3: Bak de ontbijtspek bruin
Stap 4: Bak de kip bruin
Stap 5: Smeer wat cayunmayonaise in het midden van de wrap
Stap 6: Leg de kip op de cayunmayonaise
Stap 7: Leg de ontbijtspek op de kip
Stap 8: Strooi wat gebakken uitjes over de ontbijtspek
Stap 9: Leg wat komkommer op de gebakken uitjes
Stap 10: Leg wat sla over de komkommer
Stap 11: Vouw de wrap aan allebei de kanten dicht en rol hem dan op
Eet smakelijk!